Icedriften in Zweden

Home Racen op circuit assen! Icedriften in Zweden

3 Dagen ultieme sneeuwpret in Zweden

We gaan wat nieuws doen. Na 2 prachtige winters in Oostenrijk gaan we nu het ijs in Zweden proberen! Wil je het volledige programma direct in PDF bekijken? Je download de PDF hier!

Wederom met dezelfde uitgangspunten als de afgelopen jaren: een goed hotel, een mooi ijscircuit, achterwiel-aandrijvers mét spikes en natuurlijk een geweldig side-programma.

Midden in Zweden ligt het bekende wintersportgebied van Sälen. Naast de talloze pistes  ligt hier een schitterend ijscircuit, op een meer. Hier vindt ons 3-daagse icedrift event plaats. Driften is de ultieme wagen-beheersing en geeft een enorme kick! En dat gaan we oefenen tot je geen bocht meer rechtuit rijdt.

Anders dan anders?

Ja, bij ons ben je nadrukkelijk welkom met je eigen (race)auto. Veel van onze gasten hebben al een auto voor het circuit, met een paar kleine aanpassingen zijn deze auto’s vaak ook heel geschikt om te driften op het ijscircuit. Winterbanden met korte spikes zijn een must. Geen eigen auto? Geen probleem, je kan een geschikte auto huren, ter plaatse zijn auto’s van het type BMW 3-serie te huur en we nemen zelf ook een trailer vol BMW’s  mee.

 

 

 

 

Waar?

We verblijven in een prachtig 4-sterren hotel in Sälen, deze reis bieden we aan op basis van volpension.

Wanneer?

Deze reis kan je boeken voor 13 t/m 17 februari 2021 en voor 15 t/m 19 februari 2021

Icedriften

2 volle dagen ultiem driftplezier, op de derde dag naar wens een uitgebreide snowscootersafari of een dag skiën. Tijdens de snowscootersafari van circa 5 uur zijn we een groot deel van de dag in de wildernis en de bergen onderweg. De lunch is verzorgd en doen we onderweg. Toe aan een dagje zonder benzine? Dan kan je prachtig skiën op de derde dag in het skigebied van Sälen. Mooi, modern en zonder wachttijden bij de liften. De eerste lift en pistes liggen vlakbij het hotel. Een dagje rust kan natuurlijk ook.Hebben we je interesse gewekt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor meer informatie en boekingen. info@ttraceworld.nl of 0592 – 380 480

Aanbod

2 dagen Ice Drift training, optioneel 1 dag snowscootersafari of een dag skiën. Verblijf van 4 nachten op basis van volpension in een luxe 4-sterrenhotel. Alleen de drankjes bij het diner en ’s avonds zijn niet inbegrepen.

Prijs

Geheel verzorgd arrangement per persoon (obv 2 personen per kamer, en eigen auto)     € 1 950,-

Gebruik huurauto tbv ijsdriften  (prijs per persoon, obv 2 personen per auto)                     €    750,-

Dag 3: Snowscootersafari (prijs per persoon, obv 2 personen per snowscooter)                  €    200,-

Of: Skien op 3e dag (huur materiaal + skipas)                                                                              €    110,-

Niet delen?

Toeslag 1 persoonskamer                                                                                                                  €    600,-

Toeslag 1 persoon per auto tbv ijsdriften                                                                                       €    750,-

Toeslag 1 persoonsgebruik snowscooter                                                                                        €    180,-

Bedragen zijn exclusief BTW.

Icedriftauto

Heb je zelf een achter- of 4-wielaangedreven auto? Antivries en winterbanden met spikes erop en gaan! Het risico op schade is klein. Of je maakt gebruik van een van de lokaal verkrijgbare BMW’s . Mocht de vraag naar de huurauto’s het lokale aanbod overstijgen dan nemen we een aantal BMW 325’s mee. De huurauto’s zijn voorzien van de juiste banden. Brandstof en eventuele schade zijn niet inbegrepen.

 

 

Hoe kom je in Sälen?

Vliegen: tijdens de geplande reizen hebben we een beperkt aantal stoelen ingekocht op de rechtstreekse vlucht van Groningen-Eelde naar Scandinavian Mountains Airport. Vanaf dit vliegveld brengen we je met een transfer in 20 minuten naar Sälen. Past deze vlucht niet? Dan vlieg je vanaf Schiphol rechtstreeks naar Oslo of Stockholm.

Auto: Heel comfortabel: Je rijdt naar Kiel in Duitsland, daar stap je op de boot naar Oslo. 24 uur later rijd je van de boot af en 2 uur later ben je in Sälen.

Of je rijdt naar Kiel en stapt op de boot naar Göteborg. 12 uur later rij je dan in circa 5 uur van Göteborg naar Sälen.

Privécharter

Indien gewenst kunnen we voor groepen een vliegtuig charteren om ons rechtstreeks van bijvoorbeeld Eelde naar Sälen te laten brengen. De kosten bedragen dan circa € 1200 per persoon.

 

Schema (13 – 17 februari 2022)

Dag 1                                                               Zondag 13 februari

Aankomst. Vanaf de tweede helft van de middag kan je de auto alvast bij het circuit neerzetten. Na het diner doen we een korte briefing over het programma voor de komende dagen.

Dag 2                                                               Maandag 14 februari

Om 09.00 uur koffie op het circuit, vanaf 09.30 uur gaan we los! De cracks kunnen direct volle bak knallen. Voor de liefhebber en beginnende drifters starten we de ijsdriftraining met verschillende oefeningen waarbij de nadruk ligt op goed leren vertragen in de sneeuw, overstuur corrigeren en drifttechnieken. Na de lunch leer je combinaties van bochten driften, afhankelijk van de vorderingen gaan we verschillende bochten aan elkaar schakelen. ’s Avonds een bbq bij het meer met mooie verhalen, morgen vroeg weer naar het circuit.

Dag 3                                                                 Dinsdag 15 februari

Driften, driften en nog eens driften. Tot je geen bocht meer rechtuit kan rijden. Dat is de opdracht voor vandaag. We passen het programma zo veel mogelijk aan de groep en de individuele vaardigheden aan. Om 18.00 uur verzamelen we voor het gezamenlijke vertrek naar het diner in een mooie berghut.

 

 

 

Dag 4                                                                Woensdag 16 februari

Een bezoek aan Zweden in de winter is eigenlijk niet compleet zonder een tocht in de bergen. Dat kan op de skies of… tijdens een spectaculaire sneeuwscootersafari. Een dagje genieten van de rust en de omgeving mag natuurlijk ook, geen verplichtingen vandaag. Dineren doen we weer op een bijzondere locatie, nu gaan we met de snowscooter naar een mooi restaurant op de berg.

Dag 5                                                               Donderdag 17 februari

Aanhanger aankoppelen of op het  vliegtuig stappen en vol mooie verhalen naar huis.

 

Het tijdschema voor de 2e reis van 15 tot en met 19 februari is gelijk aan bovenstaand schema

Wil je het volledige programma alvast bekijken? Je download de PDF hier!

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor meer informatie en boekingen. info@ttraceworld.nl of 0592 – 380 480.

email