Nieuw! Competition Trackdays

Home Racen op circuit assen! Nieuw! Competition Trackdays

Nieuw! Competition Trackdays

Een nieuwe uitdaging: Competition Trackdays! Caspe.rs en TT Raceworld presenteren de nieuwe tijdcompetitie voor trackdays op het TT Circuit. Een opstapcompetitie voor de ”grote” raceklasses. Met veel raceplezier per euro en veel racekilometers per circuitdag. Wat wil een mens nog meer?!

Introductie Competition Trackdays

De Caspers Collectie en TT Raceworld delen een doel: de autoracesport toegankelijker maken. Om dit doel te bereiken organiseren we in samenwerking met verschillende partijen de nieuwe Competition Trackdays. Een “virtuele competitie” waarin deelnemers tegen elkaar racen o.b.v. de best mogelijke rondetijd.

De Competition Trackdays zijn wedstrijden gebaseerd op tijdwaarneming. In 2024 vinden deze plaats op het TT Circuit in Assen. De Caspers Collectie en TT Raceworld willen hier het gat tussen de trackday rijders, geslaagde cursusrijders en coureurs met competitie-ambitie beter opvullen. We gaan serieus hard rijden met kwalificatiesessies, zonder incentives of onervaren rijders op de baan.

De trackdays worden als kwalificatie/training met rondetijdwaarneming neergezet. De startvolgorde wordt gebaseerd op deze tijdwaarneming. Het competitieve element zit hem dus in het verbeteren van de rondetijd van je voorganger. Geen gevechten op de baan, maar een strijd binnen de Garmin Catalyst datalog.

Deze Competition Trackday’s vormen een opstapcompetitie voor de ”grote” klasses. Je krijgt veel raceplezier per euro en veel racekilometers per circuitdag. Autosport wordt nooit echt goedkoop, maar wij halen er op deze manier wel het maximale uit!

Competition Trackdays 1

Kenmerken Competition Trackdays

 • Echte autosport binnen een nieuw concept, met online timetable waarin de rondetijden van alle coureurs worden samengebracht.
 • Focus op veel raceplezier per euro en veel racekilometers per circuitdag.
 • Trackdays georganiseerd op doordeweekse middagen.
 • Twee klasses: clubsport en raceauto’s.
 • Iedereen met dezelfde intentie op de baan. Geen incentive-rijders of onervaren leerlingen. Er wordt serieus hard gereden, het wedstrijdelement zit in het rijden van de snelste rondes.
 • De winnaars worden bepaald door de snelste tijd en optimale ronde op de Garmin Catalyst datalog.
 • Inschrijfgeld per trackday: € 399,- per auto (bij gebruik eigen auto).

Eisen en klassen

Voor de Competition Trackdays werken we met twee klassen. Deze zijn gebaseerd op de rondetijden en het type auto. De competities rijden tegelijk op de baan, maar er wordt in de tijdregistratie onderscheid gemaakt tussen speciale circuit geprepareerde auto’s en clubsport auto’s. Wanneer je in een clubsportauto in Assen rondetijden onder de 2.00,00 rijdt schuif je door naar het tijdschema voor de raceauto’s.

Van 206 GTI tot AMG GT Black series; als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet, kan je mee doen! Wil je zeker weten dat je aan de voorwaarden voldoet om mee te doen? De Caspers Collectie verhuurt en verkoopt geprepareerde raceauto’s, neem contact op voor meer informatie.

Hieronder de aanvullende eisen voor de twee klassen.

Clubsport klasse

Je rondetijden zijn langzamer dan of gelijk aan 2.00,00.

Om mee te doen aan de competitie voor de Clubsport klasse gelden verder de volgende voorwaarden:

 • Auto moet voorzien zijn van een Garmin Catalyst.*
 • Auto moet APK waardig zijn. De auto mag niet lekken, moet goed remmen, werkende verlichting hebben en is veilig.
 • Auto moet minimaal een A-bar/halve kooi hebben.
 • Auto moet een 4-punts veiligheidsgordel hebben voor elke zitplaats in gebruik.
 • Auto moet een sleepoog voor en achter hebben.

Raceauto klasse

Je rondetijden zijn sneller dan 2.00,00.

Om mee te doen aan de competitie voor de Raceauto klasse gelden verder de volgende voorwaarden:

 • Auto moet voorzien zijn van een Garmin Catalyst.*
 • Auto moet een volledige kooi hebben.
 • Auto moet kuipstoel(en) hebben.
 • Auto moet een 4-punts veiligheidsgordel hebben voor elke zitplaats in gebruik.
 • Auto moet een brandblusser hebben.
 • Auto moet een sleepoog voor en achter hebben.

Competition Trackdays 2

* Powered by Garmin Catalyst

We organiseren de Competition Trackdays in samenwerking met Garmin. Om in de competitie mee te kunnen doen moeten de auto’s zijn voorzien van een Garmin Catalyst™ Driving Performance Optimiser. De Garmin Catalyst – bevestigd in je cockpit – verzamelt prestatiegegevens en biedt directe sessie-analyse om je de belangrijkste verbeterpunten te laten zien. Op basis van de hiermee bijgehouden beste rondetijd, adaptieve deltatijd, aantal ronden en totale sessietijd baseren we winnaars van elke klasse.

Kijk op de website van Garmin voor meer informatie over de Catalyst. Wil je persoonlijk advies of hulp bij de montage? Neem contact op met onze partner en datalogger specialist Albi Engineering.

 

Garmin Catalyst huren

Nog niet in het bezit van een eigen Garmin Catalyst en wil je meedoen aan de competitie? Het is mogelijk om per trackday een Catalyst bij ons te huren. De Garmin Catalyst is – inclusief montagemateriaal – te huur voor €75,00 (incl. btw) per trackday.

De verhuur van Garmin Catalyst’s wordt mogelijk gemaakt door onze partner Pro Racing. Schaf je het systeem na het huren op je eerste trackday aan via Pro Racing? Dan wordt het huurbedrag in mindering op de aankoopprijs gebracht. Dit kan tot 1 maand na de datum van het huren.

Rijd je met een andere lap timer dan de Garmin Catalyst? Ook dan ben je welkom op de Competition Trackdays en heb je de mogelijkheid om op racesnelheid te trainen. Je rijdt echter NIET mee in de competitie en bent dus uitgesloten van klassering.

 

Competition Trackdays 3Aanmelden Competition Trackdays

Meedoen met de nieuwe competitie? Meld je aan door een e-mail naar Coen Caspers te sturen via coen@casperscollectie.nl of een mail naar Eltjo via info@ttraceworld.nl. Ook voor meer informatie kun je uiteraard contact opnemen.

Volg ook het Facebook event voor de Competition Trackdays

 

Raceauto huren of kopen?

Al meer dan 25 jaar is De Caspers Collectie gespe­­ciali­­seerd in de verhuur, onderhoud en verkoop van snelle race­wagens. Onze raceauto’s zijn rijklaar en opge­bouwd volgens circuiteisen. Ook voor de Competition Trackdays hebben we een aantal geschikte bolide’s klaarstaan, zowel voor verkoop als verhuur.

 

Competition Trackdays data 2024

Pak je agenda en noteer!

DATUM LOCATIE BESCHIKBAAR OPMERKING
Donderdag 28 maart Assen Finished
Zondag 14 juli Assen Ja Er een ander tijdschema. Beschikbare rijtijd is 2,5 uur, verdeeld in 4 sessies.

Het exacte tijdschema komt binnenkort online.

Donderdag 24 oktober Assen Ja

Je moet je vooraf opgeven voor een datum. Het is niet mogelijk om zonder reservering deel te nemen.

Klaar voor de Competition Trackdays?

Mail ons via info@ttraceworld.nl of bel met 0592 – 380 480 om je aan te melden voor de competition trackdays.

email