Race Clinic

Race Clinic in Assen

Op het fameuze TT Circuit van Assen organiseert ADS gedurende het hele jaar spectaculaire Race Clinics. Dit omhelst een middag vol autosport actie en niet om naar te kijken, maar om zelf te dóén! De Race Clinic betreft een serieuze cursus, waarbij je leert hoe je op een veilige wijze zo hard mogelijk op een circuit rijdt.

Het programma is gebaseerd op de Race Cursus. De Race Clinic draait uiteraard om snelheid en circuitracen. Ongeveer een half uur voor aanvang van het programma wordt je verwacht in het Paddockrestaurant op het TT Circuit. We starten met 20 tot 30 minuten racetheorie.

Theorie

Tijdens een bondige presentatie komen alle aspecten van het rijden op een circuit aan bod. Naast rijtechnische tips wordt ook uitgebreid aandacht besteedt aan specifieke racetheorie, onder meer de ideale lijn, remtechnieken en veiligheid op en rond het circuit.

Circuitrijden

Op het circuit leren we je alles over de ideale lijn, laat remmen en de juiste handelingsvolgorde. De instructeur neemt je enkele ronden mee over het circuit om de theorie in de praktijk te laten zien, vervolgens neem jij het stuur over. Je rijdt telkens blokken van 4 tot 6 ronden. De instructeur coacht je van bocht naar bocht, en van ronde naar ronde. Steeds harder en harder. In de BMW (een achterwiel aangedreven raceauto) leer je zo de fijne kneepjes van het racen.

t0259_PH63370 candy

Raceauto’s

De deelnemers rijden met raceauto’s van het type BMW E36, 325i. Deze auto’s zijn opgebouwd volgens de cupspecificaties van de Ooperon E36 cup en beschikken over 200 pk. Voorzien van een volledig raceonderstel en alle veiligheidsvoorzieningen zijn dit perfecte auto’s voor de Race Clinic.

Instructeurs

Om een goede en veilige Race Clinic te garanderen maakt ADS uitsluitend gebruik van ervaren instructeurs die hun sporen hebben verdiend op het gebied van zowel verkeersveiligheidstrainingen als raceopleidingen. Alle instructeurs zijn uiterst deskundig in het geven van trainingen met achterwiel aangedreven auto’s met hoog vermogen. De instructeurs passen de instructies individueel aan het niveau van elke deelnemer aan.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij ADS. Het TT Circuit is voorzien van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Locatie

De Race Clinic organiseren we op het wereldberoemde TT Circuit van Assen. Dit spectaculaire circuit heeft een flinke traditie opgebouwd op het gebied van (motor- en) autoraces. Technische bochten worden afgewisseld met verschillende hoge snelheidsbochten. Hier kan je eindeloos trainen en daarnaast je zelf blijven verbeteren. Er zijn overal voldoende uitloopmogelijkheden en de veiligheidsvoorzieningen staan op hoog niveau.

RQ9_7841 candy

Tijdschema Race Clinic

Je kan de Race Clinic per uur of per middag boeken. In beide gevallen besteden we voorafgaand aan het rijden 20 tot 30 minuten aan theorie en uitleg. Aansluitend zorgen we voor een passende helm en ga je het circuit op. Na afloop van de Race Clinic doen we een korte evaluatie en neem je je race certificaat in ontvangst. Bij een Race Clinic van 1 uur ben je van begin tot eind 1 ½  tot 2 uur bezig met hoogwaardige autosport.

Extra leuk is natuurlijk om de Race Clinic samen met vrienden, collega’s of relaties te ervaren. We verdelen de rijtijd dan evenredig over de deelnemers en wisselen elke 5 ronden van bestuurder. Alle deelnemers zijn dan de volledige tijdsduur druk met racen!

Gedurende de zomertijd kunnen we rijden tussen 13.00 en 17.00 uur, in de wintertijd van 12.30 tot 16.30 uur.

Kosten

Race Clinic 1 uur                      €    495,-

Race Clinic 2 uur                      €    950,-

Race Clinic 3 uur                      €  1350,-

Race Clinic middag (4 uur)        € 1650,-

Inbegrepen bij de kosten:

  • Gebruik van de raceauto (BMW 325i)
  • Privé instructeur gedurende het volledige programma
  • Tracktime
  • Brandstof
  • Gebruik van helmen en haarnetjes
  • Koffie-thee bij ontvangst voor de deelnemers

Routebeschrijving TT Circuit

Invoeren in je navigatiesysteem: TT-Tunnelwel, Assen, Nederland. Op de Tunnelweg rijd je door de tunnel, dan rechtdoor naar het Paddock restaurant om in te schrijven. Om te parkeren ga je voorbij het tankstation rechtsaf naar de paddock achter de pitboxen.

Race Clinic data 2024

Pak je agenda en noteer!

DATUM LOCATIE BESCHIKBAAR OPMERKING
Zondag 25 februari Assen Finished
Zondag 3 maart Assen Finished
Zondag 31 maart Assen Finished
Dinsdag 9 april Assen Finished
Maandag 13 mei Assen Ja
Donderdag 6 juni Assen Ja
Maandag 15 juli Assen Ja
Donderdag 22 augustus Assen Ja
Donderdag 19 september Assen Ja
Donderdag 26 september Assen Ja
Maandag 7 oktober Assen Ja
Zondag 20 oktober Assen Ja
Zaterdag 2 november Assen Ja
Zondag 3 november Assen Ja
Donderdag 14 november Assen Ja
Zaterdag 7 december Assen Ja

Je moet je vooraf opgeven voor een datum. Het is niet mogelijk om zonder reservering deel te nemen.

Klaar voor de Race Clinic?

Mail ons via info@ttraceworld.nl of bel met 0592 – 380 480 om je aan te melden voor de race clinic.

email