Racecursus Assen

Home Racen op circuit assen! Racecursus Assen

Autocoureur worden?

Voor aankomende coureurs én voor automobilisten die de ultieme rijvaardigheidstraining willen volgen organiseert TT Raceworld racecursussen: drie volle dagen rijden op het TT Circuit onder leiding van ervaren instructeurs die je de fijne kneepjes van het autoracen bijbrengen.

De cursus start met de basis: ideale lijn, remtechniek en stuur- en kijktechniek. Daarnaast wordt hard aan je wagenbeheersing gewerkt door je te trainen in slipcorrectie en maximaal remmen. Zodra je het rijden goed beheerst leren we je starten en inhalen en gaan we sprints en oriëntatieritten rijden; kortom, het échte racen. Op de laatste dag van de cursus kan je deelnemen aan het KNAF licentie examen. Leg je het examen met goed gevolg af, dan krijg je je officiële racelicentie.

Instructie team

Ons instructieteam bestaat uit ervaren instructeurs en coureurs uit de nationale en internationale autosportcompetitie.

Eigen auto of een auto huren?

Bij TT Raceworld kun je een geschikte raceauto huren. Heb je zelf een auto, dan moet die voldoen aan de volgende eisen: de auto moet voorzien zijn van een rolkooi, goede remmen, goede banden, twee goed bevestigde stoelen met gordels en een goede uitlaat.

Kleding

Een helm is verplicht tijdens de cursus. Een raceoverall en racehandschoenen zijn niet verplicht maar wel verstandig.

KNAF licentie-examen

Op de laatste dag van de racecursus kun je examen doen voor je officiële KNAF racelicentie. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Beide onderdelen moeten met voldoende resultaat worden afgelegd om je licentie te krijgen. Om deel te nemen aan het examen moet je je minimaal 14 dagen van tevoren inschrijven bij TT Raceworld.

Racecursus programma

De cursusdagen beginnen om 08.30 uur en duren tot 17.00 uur.

Racecursus kosten

TT Raceworld organiseert in 2024 weer enkele racecursussen.

De eerstvolgende 3-daagse racecursus vindt plaats op 22, 23 en 24 maart (vrijdag-zaterdag-zondag) (finished). Later in het jaar vindt op 22, 23, 24 november (vrijdag-zaterdag-zondag) de tweede racecursus plaats. De prijs van de racecursus voor 2024 bedraagt € 1750,- inclusief btw. Dit bedrag is exclusief het examen. Het examen kost € 100,-.

Wij vragen een aanbetaling van € 350,-. Het resterende bedrag moet 14 dagen voor aanvang van de cursus betaald zijn.

Racecursus inclusief auto

Het is ook mogelijk de racecursus te volgen inclusief een auto die je kunt gebruiken.

Racecursus inclusief PTC €2995,-

Racecursus inclusief BMW E36 €3875,-

Racecursus inclusief BMW E46 €4900,-

Racecursus inclusief Peugeot 206 GTI €3425,-

Aanmelden racecursus

Stuur een e-mail naar info@ttraceworld.nl, bel ons op 0592 – 380 480 of schrijf je hier in voor de racecursus. Scheur drie dagen lang over het circuit en behaal jouw officiële racelicentie!

email