Trackdays

Vrij rijden circuit  Assen en racepark Meppen

Met je eigen auto rijden op het TT Circuit Assen of op racepark Meppen is echt een belevenis en misschien wel de eerste stap in een carrière in de autosport. En wil je meteen ook al meer weten over bijvoorbeeld stuur- en remtechnieken of hoe je bochten moet aansnijden, dan gaat er een instructeur van TT Raceworld met je mee. Meld je hier aan voor een van onze trackdays!

Trackday eisen

De deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen. Niet verplicht maar wel aanbevolen is een KNAF racelicentie. Deze kun je behalen door de 3-daagse racecurcus van TT Raceworld te volgen.

  • De auto mag beslist geen olie lekken en moet zijn voorzien van goede banden, goede remmen en een goede uitlaat.
  • Niet verplicht, maar wel dringend aanbevolen is een rolkooi en 4- of 6-punts gordel.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt per auto individueel gemeten. Dit niveau mag maximaal 95 dBa zijn. Wordt deze waarde overschreden, dan volgt uitsluiting van deelname zonder restitutie. Het ontbreken van bijvoorbeeld een demper of de katalysator kan leiden tot een te hoog geluidsniveau. Ook een open luchtfilter kan een te hoog geluidsniveau tot gevolg hebben. Zorg er dus voor dat je auto niet te veel geluid produceert!

candy 0025-RQ9_3679

Tijdschema Trackdays

(Trackdays in 2022)
  • 11.00 – 12.00 uur Aanmelden en inschrijven
  • 12.00 – 12.15 uur Briefing (verplicht voor alle rijders)
  • 12.30 – 16.30 uur Vrij rijden, open pitlane

Toeschouwers

Natuurlijk zijn toeschouwers welkom bij onze Trackdays. Tijdens onze trackdays kunnen toeschouwers, mits 16 jaar oud, bijna overal kijken. Op het TT Circuit kunnen toeschouwers op de Paddock parkeren, achter de pitboxen.

Op Racepark Meppen kunnen alleen de deelnemers op de paddock parkeren. Toeschouwers kunnen parkeren op het parkeerterrein van het Funpark en dan binnendoor in enkele minuten naar het circuit lopen.

Routebeschrijving TT Circuit

Invoeren in je navigatiesysteem: TT-Tunnelweg, Assen, Nederland. Op de Tunnelweg rijd je door de tunnel, dan rechtdoor naar het Paddock restaurant om in te schrijven. Om te parkeren ga je om het tankstation rechtsaf naar de paddock achter de pitboxen.

Op het TT Circuit vindt de inschrijving en briefing plaats in het Paddock Restaurant. Inschrijven op Racepark Meppen doen we in de VIP Trailer midden op de paddock.

Kosten

TT Circuit Assen

De kosten voor deelname aan de trackdays op TT Circuit Assen bedragen €310,- per auto. Als je (deels) onder begeleiding van een instructeur wilt rijden, komt daar een bedrag bij dat afhankelijk is van de tijdsduur. Meld je hier aan voor 1 van onze trackdays!

Racepark Meppen

De kosten voor deelname aan de trackday op Racepark Meppen bedragen €240,- per auto voor een middag. Wil je langer racen? Dat kan ook! Een hele dag rijden op Racepark Meppen kost dan €380,-. Meld je hier aan voor 1 van onze trackdays!

Trackday data 2022

Pak je agenda en noteer!

zondag 6-mrt Trackday [VOL]
dinsdag 8-mrt Exclusive Trackday* [VOL]
zaterdag 26-mrt Trackday
Zaterdag 2-apr Trackday [VOL]
zondag 10-apr Trackday [Let op: aangepaste tijden! Van 10:30 tot 14:30 uur]
donderdag 14-apr Trackday
donderdag 21-apr Trackday Meppen
woensdag 4-mei Trackday
donderdag 12-mei Trackday
donderdag 9-jun Trackday
vrijdag 17-jun Trackday Meppen
woensdag 6-jul Trackday
maandag 11-jul Trackday
donderdag 25-aug Trackday VOL
donderdag 1-sep Trackday
zaterdag 3-sep Trackday
dinsdag 13-sep Trackday VOL
donderdag 15-sept Trackday Meppen
donderdag 29-sep Trackday
dinsdag 11-okt Trackday
zondag 16-okt Trackday
vrijdag 21-okt Trackday
zondag 23-okt Trackday
donderdag 27-okt Trackday
Zaterdag 5-nov Trackday
zondag 13-nov Trackday Meppen
zondag 20-nov Trackday
Zaterdag 3-dec Trackday

*: De trackday op 8 maart betreft een Exclusive Trackday. Op deze dag mogen maximaal 45 deelnemers meedoen, die in het bezit zijn van een racelicentie of circuitervaring. Deze dag leent zich erg goed voor testactiviteiten voor wedstrijdrijders en raceteams. De kosten voor deze Exclusive Trackday bedragen € 450 per auto. Meer weten over deze Exclusive Trackday? Neem dan contact met ons op.

Er wordt weer druk gewerkt aan de veiligheidsvoorzieningen rondom de baan. Deze werkzaamheden zijn normaliter ruim op tijd klaar voor de eerste Trackday, maar de winter kan natuurlijk roet in het eten gooien. We brengen je hier tijdig van op de hoogte.

Wil je zeker weten dat je geen nieuws van TT Raceworld mist over de trackdays en andere activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Aanmelden

Schrijf je hier in voor een van de trackdays in 2022. Heb je vragen over de trackdays, neemt dan contact met ons op via telefoon of email.

email